Home > Aanbod > Yoga en pilates > Lesuitleg

Lesuitleg

POWER PILATES

Power Pilates is een les waarbij de intensiteit van de les iets hoger ligt dan bij een gewone Pilatesles. De les is een combinatie van Shape en Pilates.

Diepe houdingsspieren worden getraind met de Pilatesmethode. Vervolgens worden de grote spiergroepen getraind met oefeningen zoals squats. Soms wordt er gebruikt gemaakt van gewichtjes. Het tempo van de les is rustig zodat alle bewegingen veilig en met aandacht kunnen worden uitgevoerd.

Er is persoonlijke aandacht voor een juiste houding en een goede techniek. Deze les is ook geschikt voor mensen die klachten en/of blessures hebben.

PERFECT PILATES

Een team van therapeuten en artsen heeft de Klassieke Pilates methode geperfectioneerd. Daardoor is Perfect Pilates verantwoord en nog effectiever. De Perfect Pilates methode is als enige erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapie.
De lessen zijn afgestemd op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en kan de Pilates van nu worden genoemd. Perfect Pilates heeft de Klassieke Pilates methode aangepast naar een versie die ook als therapie kan dienen. Dat maakt deze Pilatesvorm zeer geschikt bij (chronische) aandoeningen en blessures maar ook voor preventie, therapie en bij revalidatie training.

Het mooie van Perfect Pilates is dat het de balans herstelt in het lichaam door niet alleen de diepere spieren te versterken, waar Pilates zo bekend om is, maar ook door de mechaniek van de gewrichten, bindweefsel en spieren te verbeteren.

Deze les is geschikt voor zowel beginnende als (half)gevorderde deelnemers. Wil je eens beleven wat Perfect Pilates voor jou kan doen? Doe vrijblijvend en proefles mee.

YOGA ALGEMEEN

Voor yoga hoef je niet lenig te zijn, je wordt er wel leniger van. De Yoga die wij geven is geschikt voor iedereen; alle leeftijden en alle maten. Yoga kun je het best stap voor stap leren, elke keer iets meer. Yoga gaat niet om presteren en welke mooie acrobatische houdingen je kunt aannemen. Het leerproces is een doel op zich, dat leidt tot vele plezierige ontdekkingen over jezelf en nieuwe inzichten.

Yoga heeft effect op het hele lichaam. Het versterkt de botten, maakt de gewrichten los en de spieren en inwendige organen krachtiger. Het stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen. De levensenergie verhoogt door aandacht voor de adem. Maar yoga is veel meer dan lichamelijke oefening. Yoga kan een diep effect hebben op de geest en de emoties.

Het basisuitgangspunt van yoga is dat er een duidelijke relatie bestaat tussen lichaam en geest, die elkaar wederzijds beïnvloeden. Soms zijn we een wandelend hoofd en hebben dan vrij weinig benul wat er zich in ons gevoel en ons lijf afspeelt. Emoties kunnen ons dan overvallen.

We voelen niet wat ons lijf nodig heeft aan ontspanning en rust. We gaan door totdat we te moe zijn, ziek worden of in een burn-out terecht komen. Yoga leert je om lief te zijn voor jezelf. In plaats van steeds kritiek te leveren op jezelf. Yoga is een instrument om tot zelfinzicht te komen en daarmee vorm en betekenis aan het leven te geven.