Het verhaal van Lite Personal Training

Benieuwd naar het verhaal van Stijn en Sven, de gezichten achter Lite?

Lite, de boutique club van Bennekom, Oosterbeek en Arnhem. Speciaal gericht op gezond worden met persoonlijke aandacht en een huiselijke sfeer voor een gezellig moment voor een kop koffie of thee. Als jij al bij ons sport, dan ken je met zekerheid Stijn en Sven al. Maar ken jij ook het verhaal al? 

Lite richt zich op de vergeten groep

Wist je dat maar liefst 91% van de mensen niet slaagt in de sportschool? Veel sportscholen focussen zich op die 9%, maar het grootste gedeelte wordt vergeten door deze grotere sportscholen. Bij Lite richten we ons juist op die vergeten groep. We willen deze groep die vaak verdwaald in de sportschool helpen juist wel te slagen met doelen.

We nemen je mee in het ontstaan van en het idee achter Lite. En dat is zeker de moeite waard om eens te lezen! 

Van jeugdvrienden naar collega’s

Je weet wat ze zeggen: vrienden voor het leven worden vaak al op jonge leeftijd gemaakt. En dat geldt ook voor Stijn en Sven. Ze leerden elkaar namelijk kennen toen ze slechts vijf jaar oud waren tijdens hun voetbalavonturen bij voetbalclub SML Arnhem. Samen in één team, elk jaar weer. Maar dat was nog niet alles. Op hun twaalfde gingen ze samen naar dezelfde school in Doorwerth, waar hun vriendschap alleen maar sterker werd.

Op achttienjarige leeftijd besloten zij samen te gaan wonen in Arnhem, met prachtig uitzicht over de Rijn. Inmiddels kennen Stijn en Sven elkaar al meer dan twintig jaar door en door. En alsof het samenwonen nog niet genoeg was, zijn de heren ook nog eens samen gaan werken.

Een diepe vriendschap gecombineerd met een achtergrond in sport

Stijn ging naar het CIOS-college terwijl Sven Sport Economie en Management studeerde. Beide heren hadden dus al een solide basis in de wereld van sport gelegd. Het lot bracht hen samen als collega’s bij Fit en Wellness, waar Stijn begon als stagiair rond zijn zestiende. Toen er behoefte was aan extra personeel, raad je het waarschijnlijk al: Sven werd gevraagd door Stijn om ook bij Fit en Wellness te komen werken. Zo begon hun gezamenlijke sportcarrière. Ze groeiden snel binnen het bedrijf, van allround medewerkers tot managers.

De komst van de grote sportscholen

Maar toen werden de Basic Fit sportscholen uit de grond gestampt met hun lage prijzen voor abonnementen. Dat maakte het lastig voor Fit en Wellness om te concurreren. De toenmalige eigenaar van Fit en Wellness heeft toen besloten het over een andere boeg te gooien en is de eerste boutique club, Slimmer Fit in Bennekom gestart. Een kleinschalige sportschool, zonder groot vrij fitness en zonder spiegels en harde muziek, maar met focus op persoonlijke begeleiding, aandacht voor de leden en een toegankelijke sfeer.

Van stagiair tot manager, tot…

Stijn werd gevraagd door de eigenaar van Slimmer Fit om operationeel manager te worden, terwijl Sven werd ingezet voor het commerciële aspect van het bedrijf. Als duo waren ze perfect op elkaar ingespeeld en met hun verschillende kwaliteiten wisten ze Slimmer Fit naar succes te leiden. Ze breidden uit naar meerdere locaties en werden uiteindelijk eigenaren van alle Slimmer Fit-vestigingen.

Corona: de kink in de kabel

Toen de coronapandemie uitbrak, veranderde alles voor Stijn en Sven. Beide heren kozen een ander pad in te slaan. Ze werkten apart van elkaar, maar misten al snel de synergie die ze samen hadden. Dus kwamen ze na twee jaar tot het besef dat ze hun krachten en ervaringen moesten bundelen. Het idee voor Lite ontstond tijdens een zonnige middag in de tuin, waar Stijn bedacht dat er behoefte was aan een sportschool die zich ergens tussen personal training en een normale sportschool zou inzetten. 

Beloftes die niet waargemaakt worden

Veel sportscholen bieden persoonlijke begeleiding aan, maar vaak loopt er maar één iemand rond en lukt het niet om deze belofte waar te maken. Naast de sportscholen bestaat er natuurlijk ook nog personal training. Maar, dit is helaas voor velen te duur. Eigenlijk zit tussen deze twee vormen niets. Hier ontstond het idee waarmee Stijn en Sven begonnen zijn. 

Om dit idee waar te maken hebben zij veel informatie kunnen verkrijgen bij de vorige eigenaar. De ideeën van de heren maakte iets los bij de eigenaar van Slimmer Fit waarna hij hen gevraagd heeft de drie locaties van Slimmer Fits over te nemen met het nieuwe concept.

De vorige eigenaar zag het na een pittige coronaperiode en de periode van personeelstekorten steeds minder zitten. Stijn en Sven stonden daar juist anders is. Met een frisse blik, nieuwe energie en een geweldig vernieuwd concept zagen zij de kans te starten. In 2022 werd Lite geboren!

Wat is Lite nou eigenlijk?

Lite staat voor licht – een lichte vorm van persoonlijke training. Onze sportscholen hebben een kleinschalig karakter en bieden een ruimte tussen een personal training studio en een normale sportschool in. Leden komen om af te vallen, flexibeler te worden, meer kracht op te bouwen, algeheel gezonder te worden en ook het sociale aspect om niet te missen. 

Het Lite programma: persoonlijke begeleiding en variatie

Ons 6-weken programma omvat drie 1-op-1 sessies met een personal trainer, verdeeld over de zes weken. We stellen de apparaten tijdens de eerste sessie voor de leden in, zodat daarna gemakkelijk de training zelfstandig doorgezet kan worden. Na drie weken plannen we nog een individueel moment in om de training weer nieuw leven in te blazen en vooral de juiste koers te waarborgen, zodat je de weken voor het einde van de zes weken er nog even productief tegenaan kan. Elke zes weken plannen we weer een personal training sessie, waarin weer een nieuw trainingsprogramma geven.

Korte trainingen zonder harde muziek

Onze sportscholen zijn uitgerust met hypermoderne apparatuur die wordt afgestemd op jouw lichaam. Geen spiegels, geen harde muziek – gewoon goede begeleiding en korte trainingssessies van maximaal 40 minuten waarin kracht, uithoudingsvermogen en bindweefsel worden meegenomen. Alle aspecten om de algehele fitheid te verbeteren.

Wie zijn onze leden?

Onze leden behoren tot twee groepen. De eerste groep bestaat uit drukbezette dertigplussers met kinderen, een fulltimebaan en een druk sociaal leven. Wij zorgen ervoor dat zij gemakkelijk en snel aan hun gezondheid kunnen werken. De tweede groep bestaat uit actieve zestigplussers die bij ons terecht kunnen voor een prettige sfeer, waarin sporten en gezelligheid hand in hand gaan.

Lite richt zich op de vergeten groep

Wist je dat maar liefst 91% van de mensen niet slaagt in de sportschool? Veel sportscholen focussen zich op die 9%, maar het grootste gedeelte wordt vergeten door deze grotere sportscholen. Bij Lite richten we ons juist op die vergeten groep. We willen deze groep die vaak verdwaald in de sportschool helpen juist wel te slagen met doelen zoals, afvallen, fit voelen, spieren opbouwen en soepeler te worden om de dagelijkse bezigheden weer een beetje gemakkelijker te maken. 

Hoe gaat het nu?

We zijn al een tijdje onderweg bij Lite en wat hebben we al veel meegemaakt! We hebben al vele nieuwe leden mogen verwelkomen en zijn flink gegroeid. En als onze leden eenmaal binnen zijn, willen ze niet meer weg! We krijgen regelmatig positieve feedback en horen vaak dat onze clubs anders zijn dan andere.

Leden hebben echt het gevoel dat er naar hun wordt omgekeken en dit is dan ook wat we telkens terughoren. Het is geweldig om te zien dat onze persoonlijke aanpak gewaardeerd wordt en zijn blij dat het gelukt is, maar we hopen natuurlijk nog veel meer mensen blij te mogen maken! We genieten met onze leden. Want, wat is doelen behalen zonder dat je plezier hebt in wat je doet?!

Hopelijk heb je genoten van het verhaal aan Stijn en Sven. Een verhaal van vriendschap en passie voor sport. Ben je nog geen lid, maar wel nieuwsgierig? Kom vooral even binnenlopen en misschien sluit ook jij je wel aan bij de Lite-familie!