Actuele lesrooster

YOGA OOSTERBEEK

Voor yoga hoef je niet lenig te zijn, je wordt er wel leniger van. De Yoga die wij geven is geschikt voor iedereen; alle leeftijden en alle maten. Yoga kun je het best stap voor stap leren, elke keer iets meer. Yoga gaat niet om presteren en welke mooie acrobatische houdingen je kunt aannemen. Het leerproces is een doel op zich, dat leidt tot vele plezierige ontdekkingen over jezelf en nieuwe inzichten. Yoga heeft effect op het hele lichaam. Het versterkt de botten, maakt de gewrichten los en de spieren en inwendige organen krachtiger. Het stimuleert de bloedsomloop en de afvoer van afvalstoffen. De levensenergie verhoogt door aandacht voor de adem. Maar yoga is veel meer dan lichamelijke oefening. Yoga kan een diep effect hebben op de geest en de emoties. Het basisuitgangspunt van yoga is dat er een duidelijke relatie bestaat tussen lichaam en geest, die elkaar wederzijds beïnvloeden. Soms zijn we een wandelend hoofd en hebben dan vrij weinig benul wat er zich in ons gevoel en ons lijf afspeelt. Emoties kunnen ons dan overvallen. We voelen niet wat ons lijf nodig heeft aan ontspanning en rust. We gaan door totdat we te moe zijn, ziek worden of in een burn-out terecht komen. Yoga leert je om lief te zijn voor jezelf. In plaats van steeds kritiek te leveren op jezelf. Yoga is een instrument om tot zelfinzicht te komen en daarmee vorm en betekenis aan het leven te geven.

Pilates

Pilates is een populaire vorm van lichaamsbeweging die gericht is op het versterken van de spieren, het verbeteren van de flexibiliteit en het bevorderen van een goede houding. Deze unieke trainingsmethode is ontwikkeld door Joseph Pilates in het begin van de 20e eeuw en heeft sindsdien aan populariteit gewonnen.
Bij Pilates ligt de nadruk op gecontroleerde bewegingen, ademhalingstechnieken en het bewustzijn van het lichaam. De oefeningen worden vaak uitgevoerd op een mat.
Wat Pilates onderscheidt, is de focus op het versterken van de diepe spieren van de romp, ook wel bekend als de "core" spieren. Door deze spieren te versterken, kunnen mensen hun lichaam in balans brengen en blessures voorkomen.
Pilates is geschikt voor mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Het kan helpen bij het opbouwen van kracht, het verbeteren van de flexibiliteit en het vergroten van de stabiliteit. Bovendien is het een geweldige manier om stress te verminderen en de algehele lichaamsbewustwording te vergroten.
Of je nu nieuw bent in Pilates of een ervaren beoefenaar, de oefeningen kunnen worden aangepast aan jouw individuele behoeften en doelen. Met regelmatige beoefening van Pilates met begeleiding van een instructrice kun je een sterker en leniger lichaam ontwikkelen, wat meer in balans is. Dit helpt je om beter te functioneren in het dagelijks leven en tijdens andere fysieke activiteiten.

Gratis Proeftraining Pilates

"*" geeft vereiste velden aan

Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.