Wat is Yin Yoga?

Yin Yoga is een yogastijl die je leert diep te ontspannen; geestelijk en lichamelijk. Yin Yoga legt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van je diepe bindweefsel (fascia, gewrichten, gewrichtsbanden en pezen).

Houdingen worden gemiddeld tussen de 2 en 5 minuten aangehouden, zodat je tijd hebt je spieren volledig te ontspannen om op die manier bij je bindweefsel en gewrichten te kunnen komen. Je aandacht richt zich dan ook naar binnen, naar die plaatsen die om de aandacht gaan vragen en je brengt binnen jouw grenzen je bindweefsel op rek. Het is de effectiefste manier om soepeler en leniger te worden.

Door jouw eigen manier van bewegen wordt sommige weefsel niet (meer) belast en zal het degenereren; het bindweefsel gaat zich op die plaatsen ophopen en je voelt dat je daar minder flexibel wordt.

Het effect van Yin Yoga houdingen is een flexibeler, energetisch stabieler, beweeglijker en uiteindelijk sterker lichaam.

Yin Yoga heeft een diepe stimulerende, kalmerende en meditatieve werking, doordat je langer ontspannen in de houdingen vertoeft waardoor je je aandacht naar binnen kunt richten en de buitenwereld even laat zijn voor wat het is.

Yin Yoga heeft alles te maken met mindfullness: Het zijn in het moment, in je gevoel, in de ruimte en in je lichaam.

Voor wie?

Het is zeer geschikt voor mensen met een zittend beroep en voor iedereen die op zoek is naar ontspanning, introspectie en een lekkere lichaamsstretch van top tot teen. Ook voor zwangere vrouwen is yin yoga geschikt en een ideale aanvulling op alle andere meer dynamische vormen van yoga.

Niveau

De Yin Yoga lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus, ongeacht je leeftijd, lichaamstype of niveau van fitheid. Van totale beginners tot mensen die al jaren yoga beoefenen. Waar nodig wordt in de les persoonlijke aandacht gegeven en kan elke houding aangepast worden naar de mogelijkheden van jouw lichaam.

Een keer uitproberen?

Je eerste week is gratis

Daarna vanaf € 8,33 per les.

Meld je hier aan

Gratis Proefles Yoga

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De kosten voor reguliere lessen zijn 8,33 euro per les.