Home >

EMS training onzin? Dit zeggen de onderzoeken!

Bij Lite Personal Training bieden we EMS training aan en wij zijn enthousiast! Sommige van onze vaste klanten doen het al jaren: voor hen is EMS training zeker geen onzin. Maar waarom geloven wij zo in EMS en wat is het bewijs er voor? Daar duiken we graag in. 

Twee sporters doen EMS training onder begeleiding van een trainer bij onze sportschool: Lite personal training. De sporters staan in squat houding met het EMS pak aan, de trainer staat temidden.

Wat is EMS training precies

Laten we bij de basis beginnen: wat is EMS training? EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie. Tijdens de training draag je een pak dat perfect aansluit op jouw lichaam en zo prikkels kan sturen naar specifieke spieren. Dit zorgt ervoor dat er dieper gelegen spieren worden geraakt en er meer spiersamentrekkingen plaatsvinden dan tijdens reguliere krachttraining. Daarom is EMS training zeker geen onzin!

Een groot voordeel van EMS is dat er veel spieren tegelijk worden aangesproken. Hierdoor bereik je in een training van 20 minuten net zoveel als in een volledige krachttraining zonder EMS. Het is dus ideaal voor de sporter met een drukke agenda.

Zin of onzin? De wetenschappelijke studies

Nog niet overtuigd? Er zijn al best veel wetenschappelijke studies gedaan naar het effect van EMS. Eén daarvan heeft bijvoorbeeld laten zien dat er een verhoogde activiteit is van de gestimuleerde spier. De zenuwen zijn in staat om meer spiervezels te activeren met EMS dan met andere trainingen. Dit zorgt ervoor dat er een efficiëntere spieropbouw ontstaat. Lees de studie hier. 

Andere bewezen effecten van EMS:

Probeer het zelf

Iemand die EMS training zeker geen onzin vindt is onze vaste sporter Noortje. Zij traint al jaren bij Lite en doet sinds drie jaar EMS ttraining. Bekijk de video van Noortje en hoor over haar verhaal. Zelf proberen hoe EMS voor jou is? Vul dan onderstaand formulier in en boek een proefles!

Gratis EMS Proeftraining

"*" geeft vereiste velden aan

Kies je vestiging*
Neem je iemand mee?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.